..........................ADVERTISEMENT..........................

Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Accommodation & Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Let’s talk about your hometown. Where is your hometown?

Answer – I live in Chandrapur, which is almost 150 km from Nagpur. It’s not a big city but not so small. Its also known as a black gold city because it is famous for the coal mines and import of coal. Moreover, my city has a power plant in which electricity is produced and supplied to Mumbai.

Question 2:- What do you like about it?

Answer – Honestly speaking, there are not many things I like about my city. Firstly, despite being and a small city, it has all the amenities such as education, transportation and medical.

Question 3:- What do you not like about it?

Answer – There are a few things I would like to say that I don’t like about my city is. During summer it is very difficult to stay in this city as the temperature goes up to 50 degrees celsius. And the second thing I don’t like is the traffic problems.

Question 4:- How important is your hometown to you?

Answer – Despite the above problems I had mentioned earlier I love my city because I have stayed here since my childhood. Every place in this city has my memorise, so it is important for me.

Question 5:- Do you think you will continue to live in your hometown?

Answer – I am quite a bit confused because my fathers business is in this city so I think we may stay in this city. But sometimes, my mom says that as our all relatives are staying in Gujarat, we may settle there after a few years as my father gets retired.

Question 6:- Let’s move on to talk about accommodation. Tell me about the kind of accommodation you live in?

Answer – I live in a flat in a posh colony. I belong to a nuclear family, so our flat has two bedroom hall kitchen. And our colony has all amenities nearby.

Question 7:- Does the place you live in have many amenities?

Answer – Yes, it does have all facilities. At the back of the building, there is a supermarket where all-out daily needs groceries are available. Our colony has a garden where I go for a morning or something to spend aline time as well as it also consists a greengrocer shop where all freshly vegetable and fruits are available.

Question 8:- Is there anything you would like to change about the place you live in?

Answer – Yes, defiantly I would like to buy a flat with large space and more rooms as the reason behind this is that it is very difficult to adjust when the guest arrives. So, one or two guest rooms will be sufficient if it is possible.

Question 9:- Do you plan to live there for a long time?

Answer – No, not really as I said due to less floor area we would like to buy a new flat in future.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also Read Some People Say that We Are Spending Too Much Money on Personal Events

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: