..........................ADVERTISEMENT..........................

Describe a House or Apartment You Would Like to Live In

Describe a house or apartment you would like to live in

  • What is it like?
  • Where would it be?
  • Why would you like to live in this house/apartment?
  • And how do you feel about this house/apartment?

Sample Answer of Describe a House or Apartment You Would Like to Live In

I think the majority of people have dreams, and today I would like to talk about a house where I would love to live. It is a three-storey house. I know that this time the majority of people prefer to live in an urban area although I like to live in the countryside. There are two reasons behind it, and firstly, as I am a fitness lover and I try to keep my body in shape and being fit as a fiddle, in the countryside, I get not only fresh air but also organic vegetables and foods which aid me to be healthy. Secondly, noise pollution and traffic congestion have become serious tribulation in cities this day, and in my case, I like to stay away from them. In my house, I also have a plan that I will fit solar panels on my roof. As a result, I can get electricity from an eco-friendly and renewable source. I like to live in this kind of house, and I work to diligently like this type of home one day.

Follow-ups of Describe a House or Apartment You Would Like to Live In

Question 1:- Do most Indian people live in an apartment or house?

Answer- Accommodation types are also determined by the area where people live and their financial situation in India. Those who live in cities like Delhi and Mumbai like to live in a flat or an apartment because it is cheaper than a house. While those are in the village side, they live in the house.

Question 2:- Do young people in your country like to live with their parents or by themselves?

Answer- I think the highest proportion of youth live with their parents in my country; however, due to education and work, many also live alone and always from home as students.

Question 3:- Would you live in a foreign country in the future?

Answer- I plan to go to Canada for my higher education, and if I like the atmosphere and the place, I will definitely like that foreign nation.

Question 4:- How is modern home design in your country different to that of the past?

Answer- It is a fact that architectural style changes time by time and it also seen in any country, in the past home design was very simple like one or two-room and kitchen while nowadays it changes dramatically.

Question 5:- What kinds of apartments are the most popular?

Answer- I think 2 BHK apartments are common for life in my country. This is because it is affordable for middle-class, middle-class families and has a cheaper rate than other types.

Question 6:- What are the differences between houses that young people and old people like?

Answer- The biggest difference is that area when a young person is looking for accommodation, he or she looks nearby entertainment places like a pub, theatre while older prefer a place where they get peace and have a good environment.

Question 7:- What are the differences between apartments and houses?

Answer- Houses are designed according to personal requirements and are in bugger in size, while flats are smaller, and people have to adjust to living there as size is limited. Another difference is price \, as the house provides many amenities like big size, personal parling and many others price is higher. Flate is constructed in the urban side where land is limited.

Question 8:- Do people usually rent or buy a house? Why?

Answer- It totally on their financial status, but numerous families in my country rent a house rather than in their own house.

Question 9:- Why do people sometimes move to live in a different home?

Answer- Education and job are the two reasons why I think people move to a new home after marriage many couples also decide to like alone and away from family, so they also move to the new place.

Question 10:- What do you imagine people’s houses will be like in the future?

Answer- In future, I believe that there will be more flats and in-home there are many utilities.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: