..........................ADVERTISEMENT..........................

Describe an Experience You Had as a Member of a Team

Describe an Experience You Had as a Member of a Team

You should say:

  • What was it?
  • Who were the members of the team?
  • What role did you play in this team?
  • And explain how you achieved your goal?

Sample Answer of Describe an Experience You Had as a Member of a Team

I want to talk about a paramount time. I had an amazing experience as a stunning and active team member.

Firstly, when I was working in TCS company 2 years back, I had a spectacular team that we don’t speak the same language. We worked together on a Walmart project. We are of 10 members altogether who we are playing for a fun activity. Members of the team are my colleagues who I don’t even know more about them, but they are quite friendly with freshers, and even they use to share a lot of knowledge with us.

I use to work as an assistant team lead. As we are working on critical issues, I developed a code in Unix software to easily regret errors without worrying customers. I finally got a splendid performance award within 45 days of joining. I feel like on cloud nine after receiving the award and being promoted to the next level.

Follow-ups Describe an Experience You Had as a Member of a Team.

Question 1 Would you like to work alone or work with a partner?

Answer – Generally speaking, Working with a team is a quite enjoyable experience I do have than working alone. As nowadays, we are working alone at home due to this pandemic situation. So, I do prefer working with a team is better.

Question 2 What type of people is good to use?

Answer – It depends on the situations we encounter. Any individual can be used in any of the things we are doing on a daily basis. Some people can be used for presentation purposes due to their extra communication skills likewise depends on their capabilities and strength dwellers are used.

Question 3 Do you enjoy teamwork or group studying?

Answer – As I said earlier, I prefer teamwork. I don’t really enjoy group studying as I am unable to study when anyone is beside me. So, I prefer studying alone and working with a team is better.

Question 4 What are the benefits of studying alone?

Answer – Studying alone can give a lot of benefits like there will be no disturbance. Some people will not study, and they will ask to explain the whole subject it generally wastes our entire time. Within that time we can really complete our whole subject.

Question 5 What can children learn through teamwork?

Answer – Teamwork can really learn more things than doing alone. Like some people, ideology is different so that we can hear all the ideas. Children should adapt to this when they are younger.

Question 6 What are the disadvantages of working in a group?

Answer – There may be some cons, like all people cannot be on the same assertion. During those times we can raise more problems.

Question 7 Is it great to have differences within a group?

Answer – On the contrary, No. There should not be many differences within a group. As within a group, we can even enjoy a lot as we are missing these days.

Question 8 What are the key skills and abilities necessary to be prosperous in a team?

Answer – A good team should have good communication skills and the ability to solve all the problems not only with their knowledge but also with their thinking abilities.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material.

Also, Read Describe a bicycle tour that you took IELTS dream cue card.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: