..........................ADVERTISEMENT..........................

Foreign language IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Foreign language IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Foreign language IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- Why do you think it is important to learn a foreign language?

Answer – Well, today the whole world is one village just because of globalization. To make good interactions with other countries and maintain harmony it is good to learn a foreign language.

Question 2:- How is it helpful to you to speak a foreign language?

Answer – Firstly, it enhances the opportunity to work in international companies. Also, it is beneficial to collaborate and understand the prospects and beliefs of other nations because it broadens our horizons and peace in the world too.

Question 3:- What is the most difficult part of learning a foreign language for you?

Answer – To learn another language, we have to initiate from the basic aspects such as their letters and numbers, and for the first time, everything looks difficult and new to me.

Question 4:- What is the best way to memorize new words?

Answer – To be honest, I cannot say it is the best idea, but for me, it functions well. When I m trying to learn a new word firstly, I understand what is it meaning then practicing it by writing in different ways, by forming different sentences.

Question 5:- Is it better to learn a new word from translation or by definition?

Answer – Of cause, it is a good method if we get the meaning, it becomes easy to memorize it for long and to use it afterward in a precise manner.

Question 6:- Why don’t some people know the language of the society they live in?

Answer – I think this sentence is suitable for immigrants. When we move from one country to another, it takes some time to understand and learn the language of that region.

Question 7:- What do you think of children learning a foreign language?

Answer – the age of 0-12 is learning age. At this time a child can learn easily, and I think it is a good chance for them to learn other languages so they can explore the whole world more conveniently.

Question 8:- Why are some language classes boring?

Answer – It may be probably depending on the person’s choice. Also, some languages include difficult words, but if someone is determined, no matters how difficult or boring, by practicing, he can learn. For me, class Sanskrit is boring because it has very difficult words, and some of them are difficult to pronounce even.

Question 9:- Some students hate to learn foreign languages; what can teachers do to develop their interest?

Answer – To develop students’ interest, educators can offer various activities to change it from boredom to interesting, such as matching meanings with a word or by explaining the examples.

Question 10:- Some people travel to learn a foreign language, what do you think?

Answer – According to my, it is not a bad option if a person can afford all the expenses. I think learning in between the native speakers takes less time because a person can conversate with them at the spot.

Question 11:- What’s the best way to learn a foreign language?

Answer – Practicing more and more and using the words in our daily routine will help us to learn any language more frequently.

Question 12:- Why can some people learn languages fast while others learn slowly?

Answer – Every individual is different; also, their power to grasp things is different. Our genes have a great influence on it. Moreover, the environment in which we are also affecting the learning process.

Question 13:- Does one’s age affect language learning?

Answer – Yes, age factor has a major influence on learning. In the age of 2-3, the number of receptors is double as compared to other stages. That is the reason infants learn quickly after noticing. With growing age, our focus and concentration are continuously diverting because distracting reasons are widening day by day.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also, Read Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: