..........................ADVERTISEMENT..........................

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer- I belong to a small town which is situated on the north side of India. About 900 population is living there.

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer- My hometown is changing every year from time to time. More improvements can be seen in my hometown like transport system becomes better as compared to past times.

Question 3:- Is there any way your hometown could be made better?

Answer- Yes, nowadays, most of the students from my hometown are going abroad for higher education which proves very beneficial for my village because they send a lot of money from abroad for modifications of my village.

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer- I was previously told that I am living in a small town. So, no good transport facilities are linked there.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer- Their many jobs are available in the world. Most of the people in my hometown go outside from their homes for different purposes like their own businesses.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer- Yes, I have a lot of friends like school friends, college friends, and more friends are living in my neighbourhood.

Question 7:- Who is your best friend and why?

Answer- Suman is my best friend because she has been studying with me since my childhood.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer- I like most of my friends with me because I have an opportunity to enjoy a lot of occasions with them and I can also play with them. I can share everything with them.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer- I like those type of friends who always share everything without any hesitation and who always speaks the truth, which makes bonding strong between them.

Question 10:-Which is more important to you, friends or family?

Answer- According to me, both are important whether they are friends or family because both are plays the most crucial role in our daily life. Family always guide us in the conditions of our house, and friends always support us outside of our home.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: