..........................ADVERTISEMENT..........................

IELTS Speaking Test Part 1 ( Clothes/Colours ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Clothes/Colours ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Clothes/Colours ) Questions With Answer

Question 1:- What colour clothes do you like to wear?

Answer- Well, I like to wear black colour clothes more than any colour because it enhances my personality and also it suits me very well. Like last Sunday I went to a party. I wear my favourite black suit, and everyone praises me for what I am wearing.

Question 2:- Do people in your country like to wear bright colours?

Answer- I think In my country people dress according to the occasion when people go to a wedding they use to wear bright colours, but when they are at home they use to wear casual clothes in light colours.

Question 3:- What are the differences between men’s and women’s preferences in colour?

Answer- I believe that men wear all the colours they are just sure that what are they suit them and nothing else but women wear mostly bright colours, and I think it suits them. Like my friend used to wear only bright colours everywhere.

Question 4:- What kind of clothes do you like to wear?

Answer- Well, I like to wear casual clothes more than anything else because first of all it’s very comfy and easy to carry and also they suit me. Like yesterday I wear normal baggy clothes which I wear at home, and I went out with my friends in the same clothes.

Question 5:- What kind of clothes do you never wear?

Answer- I never wear kurta pyjama is an Indian traditional dress code for men. I don’t think it suits me because I never wear it. But my friends like to wear this, and they look good in them. I think I have to try it one day for sure.

Question 6:- Do you wear the same style of clothes on the weekend and on the weekdays?

Answer- Well if I stay at home at weekends then I used to wear the same clothes which I wear on weekdays, but if I go out with family and friends, then I have changed my style. Wearing the same clothes every day is not my cup of tea.

Question 7:- Do you wear the same clothes at school/work?

Answer- Well yes, in the office I have to wear formal from Monday to Thursday, but on Friday I can wear casual clothes in the office, and I think both styles suit me very well.

Question 8:- Did you have any special clothes when you were a child?

Answer- Yes, I had special clothes when I was a kid. My mother used to sew it for me with her hands. I remember in winters, and she used to sew sweaters for me with her own hands.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: