..........................ADVERTISEMENT..........................

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

Question 1:- What’s the best season of the whole year?

Answer- Well, I face several seasons in the whole year. Apart from it, my favourite reason is the winter season in this season I spend most the couple of days with my kith and kins. After that, I go shopping with my family members.

Question 2:- What do people normally do in that season?

Answer- Well, people do so many things in this season. Furthermore, most people make the different varieties of cuisines as well as go shopping with friends and family members. My friends play the outdoors activities this season.

Question 3:- What’s the weather usually like in your country (or, your hometown)?

Answer- Well, there is a number of weathers in my nation. After that, the weather is very cold on the salad days of the millennium. I also like this weather. In this weather, I eat snacks with friends. Apart from that this weather is also suites for my personality.

Question 4:- How is the weather here different from the weather in your home country?

Answer- well, the weather is different in all areas. Then in my nation, due to the hilly area, the weather is different. After, in the morning and night the weather is very cool as well as in the mid-time the weather is very hot. For instance, in the Shimla, the weather is cool, and the Rajasthan, the weather is hotter compared to other nations.

Question 5:- What colours do you like?

Answer- Certainly, I love the Red colour. After that, it is my favourite colour. I usually buy red colour clothes as well as their suites my personality. It is also a symbol of love.

Question 6:- What’s the most popular colour in your country?

Answer- Well, there are a number of colours popular in my country. Apart from it, three colours are more popular than others: the flag colours Orange, Blue, and white. The white colour shows the silence.

Question 7:- Do you like to wear dark or bright colours?

Answer- Yes, I like to wear bright colours clothes. After that, I like the red colour. It is my favourite colour as well as also a symbol of love. Then I usually wear red colour and buy red dresses because it suits my personality.

Question 8:- What’s the difference between men’s and women’s preferences for colours?

Answer- Well, it depends upon the personal choice of people. Then the majority of men like the dark colour in today time. Apart from it, the females like the light colour very much.

Question 9:- Do colours affect your mood?

Answer- Yes, definitely colours affect my mood. Sometimes I see the bright colours I feel energetic. After that, I feel the light colour that time; I felt dull and sick. So that’s why colour affects the mood very much.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: