..........................ADVERTISEMENT..........................

Music & Movies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Music & Movies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Music & Movies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How often do you go to the cinema?

Answer- I rarely drop over to the cinema as it’s not in fashion compared to the 20th century. Currently, the use of technology has enabled the watching of movies or operas on any given site on your smart tech device.

Question 2:- Are cinema tickets expensive in your country?

Answer- Not really … I think due to unpopular use of the cinema .. the tickets are moderated to fit the pocket.

Question 3:- What are the advantages of seeing a film at the cinema?

Answer- The advantages have to deal with getting the expense of networking and socializing. The need for togetherness is kind of great tool that brings about a sense of belonging other than being lonely in a boring room and stuck in a play.

Question 4:- Do you usually watch films alone or with others?

Answer- It’s hard to say. I would guess alone as with not getting enough time to set the motion all due to work. I particularly work in shifts, so my time is slightly different from my mates who work on working days and have a break on the weekends, which is not so for me.

Question 5:- Which actor would you like to play you in a film?

Answer- I would recommend Chris Hemsworth. I do love his style of acting and his zealousness attached to work, and we kind of have that trait in common, especially his sense of humour.

Question 6:- How do you listen to music?

Answer- I particularly enjoy listening to music. It livens the spirit and gets you in a world of your own. Mostly with my phone and at times on the television set.

Question 7:- When do you listen to music?

Answer- Almost every day, aside from at work, even with that, I do listen to music as it’s a form of therapy we use at my workplace in the recovery process of our clients.

Question 8:- What’s your favourite kind of music?

Answer- The foreign gospel is my choice as it directly speaks to the heart penetrating the soul to remind you how big our God is, and His mercies are new every morning. More of encouragement and motivation to carry on in life when faced with obstacles.

Question 9:- Is music an important subject at school in your country?

Answer- Not so whereas in other countries, it’s is a subject to be studied. It’s isn’t so in my country, but I am hoping for it to be introduced in our schools to elaborate more on our highlife genre.

Question 10:- What kinds of music are (most) popular in your country?

Answer- I feel highlife because it’s our local music, but aside from that, hip-pop, afro-pop, reggae, and dancehall have been introduced, which is currently taking over the waves of highlife.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also read: Talk About a Time When You Felt Bored

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: