..........................ADVERTISEMENT..........................

Photography IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Photography IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Photography IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers.

Question 1. Do you like to take photographs? (Why?)

Answer –  Yes, definitely I prefer to take photographs while I am on an outing or picnic. Usually, on long weekend or holiday, I would like to go out with my friends and family, where I take some memorable picture which helps to remember that journey.

Question 2. Do you prefer to take photos yourself or to have other people take photos? (Why?)

Answer –  Mostly, I give my camera or mobile phone to my younger brother to take my photograph. He has good knowledge of photography skills. And also, one of the pictures taken by him was awarded.

Question 3. How (why) did you become interested in photography?

Answer – I got interested in photography after using social media, where every people post one or another stuff daily. I also started to take some beautiful pictures to post on my social platform.

Question 4. How long have you liked taking photographs?

Answer – I don’t remember the exact time, but yes, I can definitely tell that after when I got my new mobile, I was more into photography due to its camera and color saturation.

Question 5. In what situations do you take photographs?

Answer – Generally, when I go out with my family for traveling. I would love to capture that beautiful memory of our journey in photos. Also, when I show some jaw-dropping beauty of nature like sunset or sunrise, I sure take a picture of that.

Question 6. Do you prefer to take pictures of people or of scenery?

Answer – It mostly depends on situations; when I go out with some friends and family, I usually enjoy myself with them and capture a moment with them, but I would love to capture some natural beauty in my alone time.

Question 7. Do you keep your photographs on your computer?

Answer – Yes, usually after a month, I transfer all photos of my mobile phone to my computer. Because it is always safe and secure on my PC, also there have been no problems like insufficient memory.

Question 8. Are there any photos on the walls of your home?

Answer –  There is one family picture on our living room wall, taken when all family members gathered at our home at the last Diwali celebration.

Question 9. Do you frame (or have you framed) any of your photos? (If yes, which? & why??

Answer –  Yes, obviously I have my photograph on my bedroom wall. I remember this picture was taken while I was in standard 6th during my birthday. All my friends and relative came to my home for the celebration.

Question 10. Do you prefer to send postcards to people or to send photos that you took yourself? (Why?)

Answer –  In the modern era, people like to send photographs via the internet or online medium instead of the old generation when people send their photos through postcards to their loved ones. To answer your question, I also like to send it via an online platform.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also, Read Sleep IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: