..........................ADVERTISEMENT..........................

Birds IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Birds IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Birds IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- How do you feel about birds? (Why do you feel that way?)

Answer – I like birds, especially their voice. Sometimes listening to their voices in the early morning can enlighten our mind and body.

Question 2:- How do Indian people feel about birds?

Answer – India is a diverse country, so most people like to keep the birds as their pets, but some chase birds and kill them for consumption.

Question 3:- Are there many birds near your home?

Answer – Absolutely, my home is more of like surrounded by nature’s green wall, in my front yard we have two guava trees, one mango, and another two rise apple trees, so these all are season tress will bloom in different seasons.So.almost in each year in my yard there are plenty of birds will arrive and have whatever they want sometimes my mother used to keep some water near to the trees for them to drink or bath. If I am at my home, I wake up every day worth their sounds.

Question 4:- Have you seen many different kinds of birds? (near your home)

Answer – Of course, I have seen different types of birds near my home, I don’t know exactly how many kinds of varieties are there, but my father knew them very well. He used to converse with them and enquired to others if one bird was something.

Question 5:- Do any birds have any particular significance in India? For example, does India have a national bird?

Answer – Yes …. Peacock is our national bird. It is actually a breathtaking view when they spread out their feathers.

Question 6:- Do you think birds should be protected? (Why? / Why not? How can they be protected?)

Answer – absolutely, birds are also part of this ecosystem; it is also a member of most of the Duofold chains, so for maintaining the equilibrium of the nature we should protect them from their protectors. Moreover, implementing strict bird-protecting laws can also enhance their lifespan.

Question 7:- Do Indian people like raising (keeping) pet birds?

Answer – absolutely, Most Indian people like to raise birds out of that; parrots and love birds are popular. Some people even raise eagles as well.

Question 8:- Have you ever raised (kept) a pet bird?

Answer – No…I haven’t because my father always tells us that it’s not a wishful notion that keeping a pet bird in captivity. So let them fly.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also, Read Photography IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: