..........................ADVERTISEMENT..........................

Describe a Thing You Did to Learn Another Language: Recent Speaking Cue Card

Describe a thing you did to learn another language

  • What language did you learn?
  • What did you do?
  • How does it help you learn the language?
  • And how do you feel about it?

Sample Answer of Describe a Thing You Did to Learn Another Language

Well, language is a very important thing in any country so if a person wants to shift to another country and want to settle there so that people have to learn the language of another country and if I talk about me that I recently learnt the German language as I had planned one year ago that I want to go in German and want to study and settle there so in Chandigarh I started in January 2020 to learn the German language, and there is a famous institute in which all the teachers teach the French-German and Italian language so I got admission in there, and after 3 or 4 weeks I downloaded many apps like I had to learn the German language to three levels A1 A2 and B1. I downloaded the apps for those three languages of A1, A2 and B1, and I got help from those apps. Apart from that, I want to mention that I talked to the many German teachers in the German language, not in the English language. The other things I did that I got online enrollment admissions where I could talk to the German language and I could enhance my German language, so these were some things which I did at that time when I was learning the German language, but after that, I changed my plan and wanted to move to Canada so after 6 or 7 months when I was able to the German language then I felt very good because I thought that I could not learn German language but after a certain time when I was able to speak, then I felt very proud, and still I know some words and some sentences in the German language which I can speak.

Follow-ups of Describe a Thing You Did to Learn Another Language

Question 1:- What difficulties do people face when learning a language?

Answer- there could be many kinds of problems which people have to see while learning a new language. The first one is grammar. Grammar is the base of every language, and grammar is a difficult part as well of learning. For example, I learnt the German language, so; being an Indian, it was very difficult to learn the German language to a certain level, but by hook and crook, I learned the German language smartly, and I was able to learn the German language. Moreover, individuals have to be in the culture of that language, so only in that way, people can learn another language.

Question 2:- At what age should children start learning a foreign language?

Answer- At an early age child should learn to start another language, or I can say foreign languages, because after a certain amount of time, if a children want to move to another country, then at that time children will not have any difficulty get settle in another Nation so this is the benefit for children if they start to learn foreign languages in earlier age or in school.

Question 3:- Which skill is more important speaking or writing?

Answer- if I talk about my perception, then speaking and writing both are mandatory to learn because if a person wants to survive in his own Nation or another Nation, then obviously he should speak and write in that language so that he can manage himself basically.

Question 4:- Do you think language learning is important? Why?

Answer- yes, language learning is mandatory nowadays because, as I earlier mentioned that if children want to move to another country and want to settle over there, then they should know the basic language and culture of that country so that they will not have any difficulty during the timing of setting in another nation.

Question 5:- Which is better, to study alone or to study in a group? Why?

Answer- according to my perception, a study in a group is more beneficial because sometimes when a person does study alone, then he feels depressed which is not good for health and another thing which is good to do group study is that people can get help from other students and if a person cannot solve any problem then he can get help from Intelligent students.

Question 6:- What’s the best way to learn a language?

Answer- the best way to learn a new language is that an individual should remain in that culture. For example, if a person wants to learn the Hindi language, then he should spend time in the culture of India and in those persons who speak well Hindi language so in that culture people will learn the language more efficiently as compared to learning the language in Institute or schools.

Question 7:- Does a person still need to learn another language if he is good at English?

Answer- yes, if a person is good at the English language, then still he has to learn other languages because it is agreed that English is an international language, but if we go to the Arab countries or backward countries, then English is not a primary language in those countries so to survive in those countries then individuals should learn the native languages of those countries.

Question 8:- Do you think minority languages will disappear?

Answer- yes, in my opinion, minority language will be disappeared in the future because English is an international language, and the majority of the people are involved in the English language, and they can speak well. Moreover, nowadays, if a person wants to move to another country, then he tries to learn the English language as compared to other languages, so that’s why the network of English language is vast. Due to this reason, minority languages will be disappeared.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: