..........................ADVERTISEMENT..........................

Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Politeness IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Who teaches you to be polite?

Answer- My parents always taught me to be polite because it reduces anger.

Question 2:- How do Indian people show politeness? 

Answer- They often greet you and help you in case of any need. Also, they often spend some time with elders so as they don’t feel lonely.

Question 3:- Has the way people show politeness changed in India?

Answer- I believe it has changed a lot, and the level has reduced in urban areas where people have less time to greet whereas in the countryside it is still the same.

Question 4:- Are you angry with people who are late?

Answer- People who come late makes me angry because for me time is the most precious and it must t be respected.

Question 5:- Do you think that people have less free time today than in the past?

Answer- Why? in this covid era I believe people don’t have much leisure time to dedicate themselves as working hours have increased based on jobs

Question 6:- Do you think that the quality of living is increasing?

Answer- How? with the advancement in technology and high pay jobs, people nowadays are economically equipped to live a lavish life than before.

Question 7:- Today, people use machinery to automate everything. Is it good or bad?

Answer- Though it has many benefits, we are neglecting the side effects of it, such as people are becoming lazy, which leads to obesity. Working on gadgets throughout the day can damage the eyes.

Question 8:- How does modern technology help to save time?

Answer- With an increase in cutting edge technology, we can save a lot of time nowadays, By paying bills online, and online shopping is a great example of this.

Question 9:- Do you agree that people should let the machinery do everything?

Answer- Yes, in most of the areas, machines have replaced humans, but still, there are certain areas in such as teaching, parenting etc. which we can not imagine with computers or machines.

Also read: Describe an Occasion when You Ate Something for the First Time

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: