..........................ADVERTISEMENT..........................

Talk About An Exciting Or Interesting Book You Read

Talk about an exciting or interesting book you read

  • What the book is
  • what it is about,
  • why you read it,
  • Why do you find it exciting

Sample Answer of Talk About An Exciting Or Interesting Book You Read

I have read alot of books, be it my textbooks or novels. I really love to buy and read new books. But here I’d like to talk about a book that I found very interesting and knowledgeable. The name of the book is ” the wings of fire”, which is actually the autobiography of the famous person Mr APJ Abdul Kalam, the former president of our country. The book covers his life before he became the president of India and commanded the armed forces.

This autobiography is jointly penned by Abdul Kalam and Arun Tiwari. It was first published in 1999, but it was only after he became president that the book gained its importance among the public. Mr Kalam belonged to a very poor family from the southern part of India. It is only because of his sincerity and hard work, and of course, intelligence, that he became an aeronautical engineer. He had written everything about his life before he became a president in this book. I have listened a lot about this book from my friends, and they suggested I read it, and also I’m also very keen to know a person who belongs to a really deprived family can achieve the heights of success.

Moreover, I have always loved to read about autobiographies, and this one is really very interesting because to read about such a great man is an achievement in itself. Although Mr Kalam is not with us now, his ethics of life will always be in the heart of every person.

Follow ups Talk About An Exciting Or Interesting Book You Read

Question 1:- Do people in your country like to read books?

Answer – Yes, people love to read different kinds of books according to their interests .for example, children like to read books related to fiction or action, but on the other hand, adults prefer reading novels, autobiographies and so on.

Question 2:- Do you think reading is important?

Answer – without a second thought, it is indeed the best thing to do because reading helps us in communication skills and it increases our creativity too.

Question 3:- What kinds of books are most popular in your country?

Answer – Umm, there are a variety of books Which are popular nowadays, and even earlier also like adults have more interest in novels and on the other hand kids are more into fiction and storybooks.

Question 4:- Do you think electronic books will eventually replace paper books?

Answer – well, not certain but to some extent. E-books, as compared to paper books, are more convenient and less expensive.

Question 5:- Some people like to collect books. Why do you think they do this?

Answer – because I think they love to collect and read books or they may have the habit of it like some people have the habit of collecting coins and shells same way others love to colly books.

Question 6:- Is compulsory reading (in school) is a good idea?

Answer – Yes, I think along with Science, Maths, Hindi, English, compulsory reading should be there. Students find it difficult to read certain words or lines because they do not have the habit of reading.

Question 7:- What books do children read, and what do adults read?

Answer – kids usually love to read storybooks or fiction like stories about barbies or superheroes and also which use alot of graphics on the other hand adults have more interest in novels, autobiographies or textbooks.

Question 8:- Why do men and women prefer different books?

Answer – I don’t think that the preference of books depends upon gender; both men and women love to read books related to love stories or autobiographies, and even some love to read mythology books as well.

Question 9:- What type of books do children read nowadays?

Answer – children like to read books that contain more graphics because they find them interesting, and also, they love to read storybooks that have their favourite superheroes.

Question 10:- Can storybooks be an ideal gift for children?

Answer – yes, definitely, a book as a gift is the best option for kids because it will help them to gain more interest in them. In addition to this, some books are knowledgeable as well, like books related to our culture and mythology will let them know about alot of great things.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: