..........................ADVERTISEMENT..........................

Describe a Foreign Product You Would Like to Buy

Describe a foreign product you would like to buy; You should say:

  • what product it is
  • when you want to buy it
  • whether it has any special feature
  • and explain why you want to buy it.

Sample Answer of Describe a Foreign Product You Would Like to Buy

Well, due to import and export services, globalisation is increasing. I think this is a good initiative for people who may introduce to new products that are not produced or available in India. One of the products I want to talk about is iPhone.

Everybody has a dream to buy iPhone. I think because the Phone has its own personality. When I heard about the mobile for the first time and its features, I was really attracted to it, and at that moment of time, I decided I would get a chance I would buy iPhone.

iPhone is famous because, as I said has its own image and personality. Additionally, it is well known for the camera. Despite the cost, most people buy it because of its functions. It has a very special feature called Siri, which work as an assistant if we give any order. Moreover, it has a shortcut option where we can make our own shortcuts such as, for instance, we have wanted to convert an image into a pdf a shortcut is a premade shortcut that one click of a button the pdf will be ready and no external apps will be required. Now due to the new update of iPhones, wireless charging is available as the mobile longer will he hang with the wire.

Due to the above all feature I decided to buy iPhone, which is manufactured in America, but it is available in India.

Follow ups Describe a Foreign Product You Would Like to Buy

Question 1:- Did you tell anyone after buying it?

Answer – No, I have not bought it yet, but if I buy it, I would like to tell everyone, friends and family. Everyone in this world wants it, So if I buy it, I would definitely tell everyone.

Question 2:- What are your thoughts about the trend that people buy new things instead of repairing old ones?

Answer – Actually speaking, it depends on the things. If it is repairable, then definitely it should be repaired and used, but it is not repaired, then, fortunately, we have to buy it. I think not repairing the repairable thing is a bad trend as it is a waste of money.

Question 3:- What is the product which is consumed most in your country? Why?

Answer – In my country, all types of products are used, but one of the products you will find is mobiles. Whether it can be android or ios, you can say whether it can be a keypad or touchscreen. All types of mobiles are used by every person in my country.

Question 4:- Is increasing consumerism a good trend?

Answer – Es definitely it will reveal the interest of the people and will attract towards the products. If interest increases, then the import-export market will expand. The expansion will lead to greater production and, thus, globalisation increase.

Question 5:- Why do people use imported products?

Answer – I think due to trend people are more attracted towards the foreign goods. Also, another reason would be that feature of imported goods as compared to the local products.

Question 6:- Do different places have their own popular products?

Answer – Yes definitely. The popularity of places is related to the products.

Question 7:- What food is popular throughout the world?

Answer – Every nation and state beneath it has its own taste in food. I think cake is popular all over the world. I have seen whether the cake would be of any flavour we will find cake all over the world made by different methods.

Question 8:- Why do people living in different regions like different food?

Answer – Every region in this world has its own importance for food. And in every region, all different types of people stay so due to exchange od ideas and flavours they may like different foods.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also Read Describe a Time when You’Re Waiting for Something Special that Would Happen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: