..........................ADVERTISEMENT..........................

Describe a Story Someone Told You and You Remember: Recent Speaking Cue card

Describe a story someone told you and you remember

  • What the story was about?
  • Who told you this story?
  • Why did you remember it?
  • And how do you feel about it?

Sample Answer of Describe a Story Someone Told You and You Remember

Well, I am an extrovert person. I read so many stories in my daily life as well as I am fond of interest to listen to the story. But today, here I would like to talk about a story which my grandmother told. Actually, I remember when I was in 6th standard. Then my grandmother told me the story of the Diwali festival. Apart from it, she was a storyteller. She told me the Diwali festival was related to Sikhs and Hindus. On this festival, Sixth Guru Shri Guru Hargobind Singh Ji was coming back home. On the other hand side Lord Rama. He was the ideal son of his parents. He did not find diverse the shipment. He put an end internship with his parents. He came back to the Adohrya after cutting the exile of 14 years. I remember this. Apart from it, After the Diwali festival came here, I remembered my grandmother’s story. This story was very interesting. I told this story to my kith and kins. So that was the time I felt over the moon after remembering the story.

Follow-ups of Describe a Story Someone Told You and You Remember

Question 1:- Has storytelling changed over a period of time?

Answer- Yes, the storytelling changes the period of time. Sometimes with the help of stories, people can learn so many things. Apart from it, my grandmother told me the story. I also learn this story. It is a memory for me. On that day, I remember that story on Diwali. I always share this story with my friends. This was a very interesting story.

Question 2:- Which way is better, traditional storytelling or the use of technology in storytelling?

Answer- I think both play different roles. In the salad days of the millennium, the technological way is better because, in this way, people can read and learn the story again and again. Apart from it, they can share the story with their friends and family members. After that, in this way, people can save the story for future memory. In my opinion, this way is better rather than the other.

Question 3:- Do you think that generally, most people are good at storytelling?

Answer- Honestly speaking, I have no knowledge about this answer. But in my opinion, it depends upon the person. Some people like to listen and learn the story as well as some people are the storyteller.

Question 4:- What makes storytelling effective?

Answer- The story makes the people effective. After that, with the help of a story, people can learn new things. Apart from it, After listening to the story, people can improve their listening skills as well as get ideas. Then the story can make the people effective.

Question 5:- Is it important to tell stories?

Answer- Yes, the stories are more important in today’s time. After that, with the help of the storyteller Can share their feelings. Then the story is the best way to share something with others.

Question 6:- Is reading books beneficial or watching documentaries better?

Answer- Well, both play a different role. Reading books is essential for everyone’s life. With the help of reading books, people can learn the correct information as well as they can improve their speaking skills. After that reading books make the people well confident.

Question 7:- Do young children like the same stories as older children?

Answer- No, it depends upon the person’s choice. After, the young people can read the different stories rather than older individuals. After that, the younger people like to read adventure stories. Apart from this, older people like religious stories.

Question 8:- How has technology changed storytelling?

Answer- Well, the advancement of technology changes the story differently. After that, with the help of technology, people can tell the story in slide show view and share the story in groups and with other friends.

Question 9:- How do people tell stories to children?

Answer- Well, people can share the story in different ways. People can share the story in a slide show view. Apart from it, they can share with the help of many apps.

Question 10:- Why do children like stories?

Answer- Well, the people like the stories because they can share their views with the help of stories. Apart from it, the stories are related to history. Apart from it, the story can build confidence.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: