..........................ADVERTISEMENT..........................

Describe Someone You Really Like to Spend Time With

Describe someone you really like to spend time with

  • Who is this person?
  • How do you know him/her?
  • What do you usually do together?
  • And explain why you like to spend time with him/her?

Sample Answer of Describe Someone You Really Like to Spend Time With

In life, there is this particular person you always want to be with. Today I would like to tell you about a friend I want to have time with most of the time. He is in the person of Samuel, who lives in Ankaful for in the Central region of Ghana. I met him when I was in my first year at college, and we used to do our vocational clinics in one particular hospital. Whenever we meet, we talk about our lives and discuss the available opportunities that we can have after school. We mostly talked about this, and we shared ideas together. We noticed that this helped us both and prepared us for the future. Recently, we embarked on a journey to Accra, the Capital city of Ghana, and while we were on our way back home, we had conversations about the current trends in the country in terms of some business opportunities and how to continue our education. We also talked about most funny stuff like one stringent lecturer who used to disturb at school. It is really exciting whenever we are together.

Follow-ups of Describe Someone You Really Like to Spend Time With

Question 1:- How many generations usually live together in your country?

Answer: I don’t really have any information about the number of generations living together in my country; however, I know there is a vast majority of individuals comprising of both the young and old existing in my country.

Question 2:- Is it important to visit family members?

Answer: It is absolutely important to visit family members as they form an integral part of our lives. Additionally, paying a visit to individuals in your family show how much you care about them and make you feel a sense of belongingness.

Question 3:- What are the values of family in your country?

Answer: In my country families are highly given much concern, and there is a high sense of togetherness. Each member cares about the other brother or sister, and they are readily available to offer help when one is in financial, emotional or psychological hardship.

Question 4:- Why is family bonding necessary for happiness in life?

Answer: Family members are around to comfort you when you’re in pain, and they can also support you in a diversity of ways, such as helping you pay your rentals, assisting you with your education and so on. As a result, all these ease the burden on an individual and bring happiness to one life.

Question 5:- Do you think the support from a friend is different from the support from a family member?

Answer: Sure, I believe the help offered by a friend is really not the same as the one provided by a family member because the likelihood of getting assistance from a friend is much lower than from a family relative. So if you gain help from a friend, then it means he or she cares about you so much because maybe a brother or a sister might not even provide that help.

Question 6:- What kinds of people are easy to get along with?

Answer: People who a lively and are always motivating are easy to move with. Also, individuals who don’t take issues so personal and always try to put up with behaviour la irrespective of how awful they might seem, to me, are the kind of people who are easy to be with.

Question 7:- How do leaders get along with their subordinates?

Answer: Although leaders might see their subordinates to be in the lower position, they see them as friends who have a common goal and are fighting towards the achievements of the aim. As such, they give respect to them, while subordinate also treats their leaders with maximum respect.

Question 8:- Do people have time for themselves nowadays?

Answer: At the present time, I believe individuals don’t really have time for one another, unlike the previous days when people spent a lot of time with themselves. These days the struggles of life and the desire for money and luxurious materials have made most people extremely busy all the time, and they spend little time with their peers.

Question 9:- Do you like talking with older people? Why?

Answer: Yes, of course, I really love talking to the aged because they have a lot of life experiences and the advice they give at present can help you greatly in later life.

Question 10:- At work or in school, do you think people need to help each other?

Answer: I think in both places people need to help each other, however, I think in school much help is needed as compared to when the person is working. This is because if a person who is not academically good doesn’t get adequate help from friends who are more intelligent, how can they pass their exams and even get a job offer by a company.

Question 11:- What is the value of teamwork?

Answer: Teamwork has a countless number of values. First, it helps people to be able to develop tolerance in a group and wherever they find themselves. Secondly, people tend to imitate the positive characters of others which helps them in later life.

Question 12:- What are the sources of pressure in people’s lives?

Answer: There are so many places people can face pressure in life. People can face pressure in marriage, workplaces, friends and even family members.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: