..........................ADVERTISEMENT..........................

Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Emails IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you often write (or send) emails?

Answer – Well, almost every day, As it is the best medium to convey the message to higher authorities and keep the mails for future use.

Question 2:- What do you write about?

Answer – Well, usually, I write stuff related to my job, either sending an email related to my AutoCAD file or asking a question from a client.

Question 3:- Do you think emails are useful?

Answer – Well, to be honest, they are very, very helpful as it describes the scenario about the work progress. Moreover, you can record mail for future use.

Question 4:- What kinds of emails do you send and receive?

Answer – Emails which are related to the office or from the client-side, Like they are asking about the position of the beam, column or what is the status of the construction of the site.

Question 5:- Do you think it is a good thing that some companies send out letters/spam emails for the purpose of advertising?

Answer – Well, it totally depends on the perspective of the advertisement, how bad or good it is. For example, if someone wants to go abroad and he finds a letter in which all the specifications of courses are in that specific country, then it is useful for him.

Question 6:- How often do you write letters?

Answer – To be honest, I don’t think after passing my schooling I have ever written a letter, and I think in the future I will never be, rather than I will choose to opt for email or WhatsApp.

Question 7:- What do you write about?

Answer – As I already mentioned about this, I would say I wrote an essay about globalization or the industrial revolution when I was in my 12 standards.

Question 8:- On what occasions do you write letters?

Answer – Well, I wrote a letter when I had to give an exam like IELTS for the preparation of an essay, with the help of this I could remember the words.

Question 9:- Do you like writing letters to your relatives and friends? (why/why not?)

Answer – No, not at all. Rather than writing a letter, I will surely opt for WhatsApp or messenger because of the reason it is quite convenient, and with a quick session of time, you send your voice to him.

Question 10:- Do you and your friend keep in touch by (handwritten) letter?

Answer – No, not at all, as we are living in the era of artificial intelligence where smartphones have so many many applications where we send our chat to them.

Question 11:- How do you keep in touch with your friends and relatives (by email, letter, by phone or by any other way)?

Answer – I usually prefer to choose a phone because it is easily handled and within a quick session of time you get the message as well as we could send the message to another one.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also Read Some Think that Fathers Should Have Time Off from Work After the Birth of A Child

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
%d bloggers like this: