..........................ADVERTISEMENT..........................

Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Newspapers IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1)Do you often read newspapers?

Answer – Yes, I often read the newspaper and loved to take a cup of tea while reading a newspaper.

Question 2) Which do you prefer reading, magazines or newspapers?

Answer – most of the time I preferred to read newspapers for current affairs but sometimes I also liked to read magazines to relax my mind.

Question 3)What kinds of (types of) newspapers (or magazines) do you usually read?

Answer: I often like to read Marathi newspapers because Marathi is my mother tongue, and another reason is the continuous improvement in my vocabulary.

Question 4)How old were you when you first started to read newspapers?

Answer – I started to read newspapers in 2nd class when I was 7 year’s old. At that time special edition was designed for children called “Balmitra”.

Question 5)Do you think it’s important to read newspapers? (Why?/Why not?)

Answer – Yes, 100% it is important to read newspapers because it helps develop the personal ability, knowledge, reading skills, vocabulary, etc. By the way, we don’t have any loss by reading newspaper then why not we read the newspaper.

Question 6)Why do (you think) people read newspapers?

Answer – Everyone has their own thinking to read newspapers or not. But if we think positive, then there might be a change in people habits.

Question 7)What different types of newspapers are there in India?

Answer – There are several types of newspapers. Every state has their mother young, and according to that mother, though newspapers are printed. Some political parties have their own newspaper.

Question 8)Do you care about the news?

Answer – Actually, I’m habitual to read any news, but sometimes it is hard for me to digest the news.

Question 9)What kinds of news do Indian people read in newspapers?

Answer – Most people are interested in reading news about politics and sports in India. In India, people want to be updated about political news.

Question 10)What are some methods that newspapers use to attract readers?

Answer – Newspapers editors are brilliant. They print interesting and controversial headlines on the front page of newspapers with a bold heading.

Question 11)What influence do you think newspapers have on society?

Answer – everyone has their own perspective to be influenced by newspapers. For example, I’m impressed by the Bollywood page in the newspaper because it shows awesome photos of heroines.

Question 12)Do you think the Internet is a good way to get news?

Answer – Absolutely not; it is the worst concept for reading news. Reading a newspaper on mobile daily will show adverse effects on our body like blur eyesight, lack of knowledge, etc. And it will also affect society as small paper stalls will be closed.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also, Read Sleep IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: