..........................ADVERTISEMENT..........................

Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time

Talk about a Person Who Helps Others in Their Spare Time

You should say:-

  • Who is this person?
  • How often this person helps others?
  • How this person helps others?
  • Why this person helps others?
  • How do you feel about this person?
  • Who is this person?

  • Who is this person?

My father is such a person who would help others during his spare time.

  • How often this person helps others?

He helps very often, like whenever it is possible.

  • How this person helps others?

He helps needy people in my surroundings by feeding them and providing basic stuff like the dress to wear a blanket. He helps my neighbours both financially as well as morally, depending upon the situation they are in.

  • Why this person helps others?

As human beings, my father feels we have to help each other and live in harmony, which is the least thing we could do as individuals for society.

  • How do you feel about this person?

I feel very proud of my father when I get to know what he usually does, and he inspires me in every moment.

Follow-Ups Talk about a Person Who Helps Others in Their Spare Time

Question 1. Do people nowadays help others more than in the past?

Answer – No, I feel, as people got busy with their daily work and other household activities.

Question 2. Who should teach children to help others?

Answer – Ofocurse, parents should teach their children and inculcate good things right from their childhood.

Question 3. In what kind of professions do people help others more?

Answer – I don’t feel it depends on the profession. It all depends on the leisure time they get. I have seen people across all professions who help others.

Question 4. Why are some people willing to help others?

Answer – Most people tend to help others when they are in need, and I guess this is the driving factor and in the case of some people, it may be because they got help from others when they are in need, so now they help other whenever is possible.

Question 5. What are some of the ways people can help others in the community? Which is most important?

Answer – People should support each other both financially and morally. Nowadays, especially in this pandemic situation, we have seen people suffered a lot financially. So I would say financial help comes first.

Question 6. Why do you think some people like to help other people?

Answer – Most people tend to help others when they need, and I guess this is the driving factor, and in the case of some people, it may be because they got help from others when they are in need, so now they help others whenever is possible.

Question 7. Some people say that people help others in the community more now than they did in the past. Do you agree or disagree? Why

Answer – No I feel, as people got busy with their daily work and other household activities they hardly find time to help others .but in contrary they are some people who even find time during their busy work schedule and help others thru trust and organizations.

Question 8. What types of services, such as libraries or health centres, are available to the people who live in your area? Do you think there are enough of them?

Answer – We don’t have a library, but we do have a health centre in my area, and it is playing a key role nowadays as part of covid vaccine drive .though the health centre is less compared to my community population we had a request raised with concerned authorities for more health centres in my area

Question 9. Which groups of people generally need the most support in a community? Why?

Answer – I think financially backward people need more support in the community as those in need are in need at the moment, and they need to be bailed out from the situation.

Question 10. Who do you think should pay for the services that are available to the people in a community? Should it be the government or individual people?

Answer – I will say the government should pay for the services as health centres are basic needs for the people living in the community. The government should allocate more funds to people health to avoid fatality and that too during this pandemic situation.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also, Read Describe a Time when You Helped a Friend

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: