..........................ADVERTISEMENT..........................

Volunteer Works IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Volunteer Works IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Volunteer Works IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Have you ever worked before?

Answer – Yes, I worked for many government organizations as well as for MNCs. I really like to work because it gives me a great sense of relaxation, and I don’t want to sit idle because I think an empty mind think an evil way.

Question 2:- What was your first day at work like?

Answer – Well, overall, my initial day at work was quite normal, but on that day, I felt very nervous, and I was kinda intense that day because there was no one whom I had met before, but later on, I am adjusted to my work.

Question 3:- What responsibilities did you have at work?

Answer – I have so many responsibilities. First of all, I had to manage all my financial situation on my own because my parents were unwilling to support me financially. Secondly, I had to maintain my self-dignity with pride.

Question 4:- What was your typical day like at work?

Answer – One day I still remember I had difficultly doing my task because of bad weather conditions. On that day, I was to repaint the main door of my organization, and some raindrops spoiled all my hard work to paint the entrance door.

Question 5:- Have you taken any volunteer works?

Answer – Since yet I have not done any work which is related to volunteer tasks because I am a qualified person, and I always worked for that organization that gave me work as per my qualifications.

Question 6:- Why did you do the volunteer works?

Answer – As I mentioned, I haven’t done any volunteer job, but to answer your question, I got a task to serve all the guests in my family event. This was the only job that I did as a volunteer.

Question 7:- Do you know any volunteers?

Answer – There are a number of volunteers in my area, and some of them were my friends, and I know that the volunteer’s jobs are really very hard because they had to listen to their master advice.

Question 8:- How do you define volunteer work?

Answer – From my perspective, a volunteer job is really very difficult because they had to work for more than an average number of hours.

Follow Us Our Facebook Page For Updates related to IELTS material

Also Read Describe a Time when You’Re Waiting for Something Special that Would Happen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: